About Us

Als een andere persoon in Nederland, heb ik een heleboel verrassende dingen en praktijken gezien die ik hier zojuist heb gezien. Dit is toegewijd aan dingen die voor mij bizar lijken maar toch vrij typisch zijn voor individuen in Nederland. Stel me mijn verbazing en interesse voor wanneer ik de kans kreeg om deze dingen te bezitten of ze te zien. Ondanks het feit dat niet alle expliciet worden gezien of gebruikt in Nederland, heb ik ze echter nooit geclaimd of gezien in mijn land van herkomst. Hierna volgen dingen en praktijken die ik nog nooit heb gehad of gedaan toen ik in Nederland stapte:

• Verjaardagskalender (verjaardagskalender)

Deze is zeker een behoefte in elk Nederlands huis. Wat het aanzienlijk vreemder maakt, is de plaats waar het normaal wordt geplaatst. Je zou het niet hebben gekregen – in de latrine. Dit schema is uitsluitend bedoeld om verjaardagen van dierbaren vast te leggen. Bovendien hebben deze schema’s geen jaar, verjaardagsvieringen zijn gewoon samengesteld als een overzicht, wat de eigenaar tijd en geld bespaart om consequent een ander te vernieuwen of te kopen. Scherp toch?

• Flessenschraper (flessenwasser) of flessenlikker (flessenlikker)

Heeft u op enig moment problemen gehad met het leegmaken van uw #1 broodbelegcontainer, omdat u niet bij de basis- of zijdelen kunt komen? Dan is de containerwasser het juiste antwoord. Dit keukenapparaat is pas duidelijk in Nederland ontdekt en is voor verschillende landen obscuur. Op het moment dat ik er een kreeg voor een metgezel uit mijn land van herkomst, moest ik haar echt vertellen wat het is en laten zien hoe het wordt gebruikt. Het is als een spatel en is normaal gesproken een voet lang. Het kan heel goed worden gebruikt voor het krabben van ronde flessen of berekende dozen.

• Fiets fixpack

Fiets wordt bovendien gezien als een essentieel ding in Nederland. Bijna iedereen claimt er een. In tegenstelling tot in het land waar ik mijn jeugd heb meegemaakt, gebruiken we de fiets niet als ons dagelijkse vervoer naar elke plaats waar we naartoe gaan. Het wordt als gevaarlijk beschouwd voor snelwegen en slecht geregeld om ver te gaan. Hoe het ook zij, in Nederland is de fiets een belangrijk vervoermiddel. Hun straten zijn overvol met fietsers die naar hun werk, school of zelfs hun goederen gaan. Dat is de reden waarom elke rijder ook een fietsfix-eenheid moet hebben, gewoon in geval van crises. Maar als je niet helemaal tevreden bent met het repareren van je fiets in je eentje, maak je geen zorgen, Nederland heeft een groot aantal fietsenstallingen om aan ieders fietsbehoeften te voldoen.

• Koffielepelties (espressolepels)

Ondanks het feit dat espressolepels niet alleen uit Nederland komen, zie ik deze echter zelden worden gebruikt in de landen waar ik ben geweest. Aangezien Nederlanders een van de grootste espresso-consumenten ter wereld zijn, is het normaal dat deze espressolepels gewoonlijk op de heup worden verbonden met espresso.